Initiatiecursus voor nieuwe vrijwilligers

Welkom op de initiatiecursus voor nieuwe vrijwilligersBen jij een nieuwe vrijwilliger van de Warme Buurt? Dan is het de bedoeling dat je een initiatiecursus volgt die je op weg zal helpen bij je eerste bezoeken. Je leert tijdens twee sessies hoe je tot een goed contact kan komen en waar je op moet letten tijdens een gesprek. De cursus wordt professioneel begeleid door therapeute en leerkracht Els Brijs. Ook indien je al wat langer aan de slag bent als huisbezoeker, maar nog nooit een cursus volgde, ben je van harte welkom! Er is voldoende ruimte voor eigen inbreng en vragen, waardoor iedereen wel iets kan leren.

Praktisch

  • Wanneer? Dinsdag 3 én 10 mei van 13.30 tot 16.30 uur
  • Waar? Vergadercentrum Auxilia, zaal Wapper, St. Jacobsmarkt 49-51, Antwerpen
  • Kostprijs: gratis! Inschrijven is wel verplicht en kan via Jana Bens (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 03 221 95 69) of Eliane De Boeck (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 03 221 95 78).

De Warme Buurt op de vrijwilligersbeurs

De Warme Buurt was op de vrijwilligersbeursOp zaterdag 5 maart stond de Warme Buurt op de ikvrijwilliger-beurs in de Kinepolis Antwerpen. Er was duidelijk interesse voor het bezoekwerk! De inzet van Eliane en enkele vrijwilligers resulteerde in 7 afspraken met (mogelijk) nieuwe vrijwilligers. Hartelijk dank aan Chris, Monique, Roger, Maria en Lieve om met hun aanstekelijk enthousiasme mensen warm te maken voor de Warme Buurt!

Verjaardagsbezoekjes in Merksem

Verjaardagsbezoekjes in MerksemIn Merksem starten we in april met verjaardags-bezoekjes om mensen in eenzaamheid te detecteren.

Een groep van 10 vrijwilligers gaat er elke maand op pad om de CM-leden die exact 80 jaar worden persoonlijk een gelukkige verjaardag te wensen. Ze bieden een klein cadeautje en een gezellige babbel aan. Dit proefproject loopt voor 6 maanden. We houden jullie op de hoogte van de resultaten!

Hoe zorg je als mantelzorger ook voor jezelf?

Hoe zorg je als mantelzorger ook voor jezelf?Dag in, dag uit voor een zorgbehoevende ouder, kind of zieke partner zorgen, is voor mantelzorgers heel vanzelfsprekend maar vergt tegelijk veel energie.

Af en toe een korte adempauze inlassen om zelf te recupereren is geen overbodige luxe.

Hoe kan ik als mantelzorger mijn evenwicht bewaren in mijn dagelijkse zorg? Waarom is adempauze zo belangrijk? Hoe bouw ik ze in en wie kan me daar bij helpen?

Lees meer...

Volg jij ons al op Facebook?

facebookWist je dat Ziekenzorg CM Antwerpen ook actief is op Facebook?

Via onze pagina houden we je op de hoogte van activiteiten en krijg je een leuk beeld van wat er allemaal leeft in onze vereniging. Wil jij ons ook volgen? Surf dan naar www.facebook.com/ziekenzorgantwerpen en klik op ‘vind ik leuk’!